Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Χριστοδούλου μνήμη στην Πάτρα.

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα τριών ετών από της κοιμήσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη στην προσωπικότητα του μακαριστού Πρωθιεράρχου, στην φλογερή καρδιά του για τον Χριστό και την Ελλάδα, στον πληθωρικό χαρακτήρα του και στην εν γένει δραστηριότητά του, η οποία άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στην Ελληνορθόδοξη πατρίδα μας και όχι μόνο.

Ο αείμνηστος Χριστόδουλος, κατάφερε να μπη στις καρδιές όλων των Ελλήνων, οι οποίοι τον ενθυμούνται με βαθειά συγκίνηση, νοσταλγία, αγάπη και ευγνωμοσύνη και κρατούν βαθειά στην ψυχή τους την παρακαταθήκη για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, που τους άφησε.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη εν συγκινήσει στην διακονία του στην Ιερά Σύνοδο, ως Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύς, παρά τω Αρχιεπισκόπω Χριστοδούλω και στην εκτίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου στο πρόσωπό του και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσυνη του στο πρόσωπο του αλήστου μνήμης Πρωθιεράρχου.

Παρεκάλεσε δε όλους να εύχωνται για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Χριστοδούλου.