Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821.

"Εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, της Μιάς, Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, του Μόνου Αληθινού Θεού" εκήρυξεν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος την έναρξιν των εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών διά την επέτειον των 200 ετών από της Εθνεγερσίας του 1821 "για του Χριστού την Πίστιν την Αγίαν και της Πατρίδος την Ελευθερίαν".

Η έναρξις εγένετο εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου Χίου την 29ην Ιανουαρίου 2021, ημέραν της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού και της μνήμης του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Δημητρίου του Χιοπολίτου (1802), δεδομένου του εορτασμού των Νεομαρτύρων της Χίου καθ’ όλον το επετειακον έτος, οι οποίοι ήνθισαν ως ρόδα εν τω μέσω χειμώνος (Αγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης) και αποτελούν τους αντιστασιακούς της Τουρκοκρατίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Χίος Ποιμενάρχης πλαισιούμενος απ΄ τους Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβυτέρους π. Γεώργιον Χανδρήν και π. Ιωάννην Μουσάν και τον Ιερολ. Αρχιδιάκονον π. Απόστολον Λάρδαν. Έψαλαν ο Πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Δημητρακόπουλος και ο Λαμπαδάριος κ. Αντώνιος Κυδώνης. Μεταξύ των εκκλησιαζομένων ήσαν ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Σαρδέλλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βεργίνας, ο Προιστάμενος της Διευθύνσεως Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός, αρκετοί εκπαιδευτικοί, αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών (λόγω του εορτασμού της ημέρας των Τριών Ιεραρχών), η Ιστορικός κ. Αθηνά Ζαχαρού - Λουτράρη, η διδασκάλισσα του Σεβασμιωτάτου εις το Δημοτικόν Σχολείον κ. Κλειώ Ξυδιά - Κωστάλα και άλλοι πιστοί.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος Χίου κυρίως εις τα παιδιά ανεφέρθη εις τον συνδυασμόν της Χριστιανικής και Ελληνικής Παιδείας από τους Τρεις Ιεράρχας, ο οποίος απετέλεσε την διδασκαλίαν της Εκκλησίας κατά την Τουρκοκρατίαν, ώστε να διατηρηθή η πολιτισμική συνείδησις (πίστις, ιστορία, γλώσσα) και να αποκτήση το Έθνος την Ελευθερίαν του.

Προ της απολύσεως εψάλη υπό πάντων ο Εθνικός Ύμνος, όπως αρμόζει εις μίαν ακριτικήν Ιεράν Μητρόπολιν.