Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος Τον σύγχρονο Άγιο της Ορθοδοξίας μας, τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, εόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, την ημέρα μνήμης του, 12 Ιουλίου.


Με την δέουσα ιεροπρέπεια, τιμήθηκε η μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον Βόλο. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία πλήθους πιστών.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας καθιέρωσε περίφημη ιερά Εικόνα του Οσίου Παϊσίου, την οποία ιστόρησε ο εκλεκτός αγιογράφος κ. Νεκτάριος Κουρκουβάτης, δαπάναις ευσεβών ενοριτών. Η Ιερά Εικόνα θα περικοσμεί εσαεί τον Μητροπολιτικό μας Ναό εις ευλογίαν των πιστών.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι οι νεοφανείς Άγιοι της εποχής μας είναι το στήριγμα του λαού μας σε δύσκολους καιρούς: «είναι οι δικοί μας άνθρωποι, που τους γνωρίσαμε, διαλεχτήκαμε μαζί τους. Είναι η απτή απόδειξη της παρουσίας του Θεού στην ζωή μας και της ενέργειας του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία. Είναι η απόδειξη ότι η αγιότητα δεν είναι πέρα από εμάς, αλλά ρεαλιστική προοπτική, καθώς είμαστε προορισμένοι να ζήσουμε την αγιότητα μέσα στην Εκκλησία…».
Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι «ο Όσιος Παϊσιος κουβαλούσε την παράδοση της Ανατολής, της Καππαδοκίας, που μεταφύτευσε στην Ελλάδα και την έκανε πράξη στην ζωή του, ταυτίζοντας το θέλημά του με το θέλημα του Θεού. Άφησε την ζωή του στα χέρια του Θεού, καλώντας όλους να μην απελπιζόμαστε, παρά τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της ζωής. Δεν υπάρχει τίποτα ασυγχώρητο παρά μόνο η αμετανοησία. Τον χαρακτήριζε, επίσης, η απλότητα, γιατί ο Θεός είναι απλός, ο διάβολος είναι σύνθετος και περιπλέκει τα πράγματα στην εποχή μας, για να μην μπορέσουμε να βιώσουμε την αγία απλότητα, που βίωνε ο Άγιος. Διέθετε την απλή ταπείνωση των ανθρώπων του Θεού, έγινε μέτοχος της Χάριτος του Θεού, μέσα από την άσκηση και την καταπολέμηση των παθών. Προγεύτηκε τον Παράδεισο, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Παράδεισος μας περιμένει όλους…».
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ιστόρηση της ιεράς Εικόνος του Αγίου και την καθιέρωση της εορτής του στον Μητροπολιτικό μας Ναό και ευχήθηκε την χάρη και την ευλογία όλων των νεοφανών Αγίων στην ζωή μας.