Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΤΗ ΣΕΤΤΑ ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου και Μυροφόρου  Μαρίας της Μαγδαληνής, στή Σέττα του Δήμου Ερέτριας-Αμαρύνθου, και συγκεκριμένα στο πανέμορφο   πανηγυρίζον ομώνυμο εξωκκλήσι, μέσα σε ένα παραδεισένιο άλσος, όπου πνέει αύρα μυρίπνοος από τήν χάρη της Αγίας, μεταδιδόμενη από τον Αναστάντα Χριστό, προς τους πιστούς που προσήλθαν να λάβουν την χάρη της.


Αφ' εσπέρας, Σαββάτο 21 Ιουλίου 2018 ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας, υπό του Τοποτηρητού της Ενορίας Σέττας, Σακελ. Δημητρίου Αργύρη, Εφημερίου Άνω Βάθειας.

Τήν κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Κυριακή 22 Ιουλίου, ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο οικείος π. Δημήτριος Αργύρης.

Ο π. Φιλόθεος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην ενότητα που τα μέλη της Εκκλησίας καλούμαστε να έχουμε με τον Χριστό, μια ενότητα την οποία έζησε και κήρυξε η Αγία Μαγδαληνή, ενώ διεβίβασε προς όλους και τις πατρικές ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συνεχάρη τον π. Δημήτριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας, για την άψογη οργάνωση της πανηγύρεως.

Στην Εορτή παρευρέθη ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παρασκευάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινοτήτας Σέττας κ. Γεώργιος Κοκκάλας, ενώ στο Αναλόγιο έψαλαν ο Ιεροψάλτης του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Ερετρίας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης και ο 94ετής κ. Χρήστος Μωραΐτης, που παρά την ηλικία του, ψέλνει με δύναμη και ακούραστα τα μεγαλεία τού Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μοιράστηκε ευλογημένο φαγητό σε όλους τους  πιστούς, μερίμνη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

 κλικ στα σχήματα