Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ


Α. MΑΚΑΤΟΥΝΗΣ - Κ. ΠΑΠΠΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Επτά προσωπικότητες μιλούν
για τη σχέση τους με τον Άγιο
Με έργα του αγιογράφου Κωνσταντίνου Ξενόπουλου.


Στο παρόν βιβλίο άνθρωποι που τον γνώρισαν στην καθημερινότητά του μιλούν για συγκεκριμένα στιγμιότυπα της ζωής του, στα οποία η Θεία Χάρη ήταν πάντοτε παρούσα, σε ένα αστείο, ένα «πείραγμα», μία συζήτηση, ακόμη και στη δύσκολη ώρα του πόνου.
Μέσα από μία δημοσιογραφική έρευνα, που κράτησε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, έγινε προσπάθεια να αποδοθούν πτυχές της προσωπικότητας του Αγίου και να καταγραφούν άγνωστα περιστατικά για τον γέροντα που άφησε ανεξίτηλα χαραγμένο το εγκόσμιο «πέρασμά» του στη μνήμη και στις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Συμμετέχουν οι: • Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος • Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ • π. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος • π. Νεκτάριος Κιούλος • Γεώργιος Μπλάτζας • Γεώργιος Αρβανίτης • Κωνσταντίνος Ξενόπουλος

ISBN 978-618-5197-25-4, 14Χ21 εκ., σελ. 120
Λιανική τιμή: 9€


«Δεν μπορούν να μας συμφιλιώσουν με τον Θεό
τόσο οι σωματικοί αγώνες και οι κόποι,
όσο η συμπάθεια της ψυχής και η φιλανθρωπία
και η προς τον πλησίον αγάπη».

«Εάν θέλεις να “πιάσεις” τον Θεό, για να σε
ακούσει, όταν προσευχηθείς, γύρισε το κουμπί
στην ταπείνωση, γιατί σ’ αυτήν τη συχνότητα
εργάζεται ο Θεός».



Οι συγγραφείς του βιβλίου:

Ο Αντώνης Μακατούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος Σχολών Δημοσιογραφίας και Φοροτεχνικών και τελειόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ε.Α.Π. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Δημοκρατία και Ορθόδοξη Αλήθεια καθώς και στον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ εργάστηκε στο παρελθόν στην ιστοσελίδα www.contra.gr. Επίσης είναι έφορος στο Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως απόγονος του Ιδρυτού και Δωρητού. Το πρώτο του βιβλίο (σε συνεργασία με τον Κων/νο Παππά, εκδόσεις «Δημοκρατικός Τύπος») ήταν το «Με λόγια απλά», μία συνέντευξη- συζήτηση με τον π. Ανδρέα Κονάνο.

O Kώστας Παππάς γεννήθηκε το 1980 στην Αμφιλοχία. Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον τομέα Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Δημοσιογραφίας του Αντέννα. Στα 18 χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας εργάστηκε στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (Ραδιόφωνο Αντέννα, Πλάνετ, ΤV MAKEΔONIA) καθώς και στις εφημερίδες Απογευματινή, Press time και τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται στις εφημερίδες Δημοκρατία και Ορθόδοξη Αλήθεια. Είναι επίσης δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
«Στην εποχή μας, δυστυχώς η λογική κλόνισε
την πίστη και γέμισε τις ψυχές με αμφιβολίες.
Έτσι, επόμενο είναι να στερούμαστε τα θαύματα,
γιατί το θαύμα ζείται και δεν εξηγείται».

«Όσο ζει ο άνθρωπος έχει δικαίωμα
να δίνει πνευματικές εξετάσεις.
Μετεξεταστέος δεν υπάρχει. Ας αγωνιστούμε
να πιάσουμε έστω την πνευματική βάση
για να περάσουμε στον παράδεισο».