Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

"Τρέξτε, τρέξτε: ο Σταυρός που κάνει θαύματα"

agonistite
Είναι κάτι περιπτώσεις που δείχνουν τη διαδικτυακή ανικανότητα ορισμένων να διαχειριστούν την πληροφορία και μολονότι δηλώνουν ως ιστοχώροι ότι έχουν έναν πνευματικό χαρακτήρα καταλήγουν να αποκτούν -ένεκα βλακείας- θεομπαιχτικό χαρακτήρα.
Εδώ και κανα μήνα κυκλοφορούν αναρτήσεις σε σχέση μ' έναν τίμιο σταυρό ο οποίος περιοδεύει στην Ελλάδα και κάνει θαύματα.

Προσοχή: όπως μας πληροφορεί το ένθεο διαδίκτυο, μόνο ο σταυρός αυτός κάνει θαύματα και γι' αυτό άνθρωποι απ' όλη την Ελλάδα θέλουν να πάνε να τους σταυρώσει μόνο ο συγκεκριμένος παπάς που είναι κάτοχος αυτού του σταυρού.

Εγώ δε λέω ότι ο σταυρός δε κάνει θαύματα. Άλλωστε δεν είναι δική μου δουλειά να διαπιστώσω ή όχι την θαυματουργία.

Αυτό όμως -ως χρήστη του διαδικτύου- που με ενοχλεί είναι η ευκολία ορισμένων ιστοχώρων στην αναπαραγωγή δημοσιεύσεων που καταλήγουν να ομοιάζουν με προτροπές από πάγκο λαϊκής του στυλ "πάρτε, πάρτε, εδώ ο καλός ο τίμιος σταυρός, ο θαυματουργός".


Το θαύμα δεν είναι για να βγαίνει κανείς με ντουντούκα να το διαλαλεί. Το θαύμα θέλει την ησυχία του γιατί ο Θεός που το επιτελεί δεν έχει καμιά ντουντούκα. Το κάνει ήσυχα κι αναπαύει αντίστοιχα στην ησυχία τον άνθρωπο. Όταν λοιπόν, διαδικτυακά και μη, διατυμπανίζουμε το θαύμα σαν 'έμποροι' και με σύνθημα "εδώ το καλό θαύμα", τότε ο κόσμος εύλογα θα σκεφτεί "κοίτα τι σκαρφίστηκαν οι παπάδες για να βγάλουνε ευρώ... Μωρ' δε ντρεπόμαστε"; Όχι, δεν ντρεπόμαστε και μάλιστα ξεχνάμε ότι όταν διαφημίζουμε το θαύμα, ο Θεός που 'κανε το θαύμα, μας έχει ήδη εγκαταλείψει.
Ιερομ. Ιάσων.
από: Εδώ