Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Πανηγυρικά εορτάστηκε η ανάμνηση του θαύματος της Αγίας Ευφημίας στην περιοχή Νέα σπίτια Τίρυνθας Ναυπλίου όπου υπάρχει ναός αφιερωμένος στην Αγία.
Τον εορταστικό εσπερινό τέλεσαν οι Ιερείς π. Γεώργιος Φρίμης  , π. Ιωάννης Γκιώνης και π. Βασίλειος Γκολέμης. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Αγίας Ευφημίας πέριξ του ιερού ναού. Ο ναός είναι παρεκκλήσιο του ιερού ναού Τιμίας Ζώνης Νέας Τίρυνθας και την φροντίδα του έχουν οι υπάλληλοι των αγροτικών φυλακών της Τίρυνθας Ναυπλίου . Παρών στον εσπερινό ήταν κι η Διευθύντρια του Σωφρονιστικού καταστήματος των Αγροτικών Φυλακών  καθώς πάρα και πολύς κόσμος.

  


















Ανάμνηση Θαύματος Αγίας Ευφημίας
Κατά την ήμερα αυτή, γίνεται ανάμνηση του θαύματος που έγινε από την αγία Ευφημία, όταν, κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας, συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στη Χαλκηδόνα (451 μ.Χ.) και ήταν ένας των ορθοδόξων και ένας των Μονοφυσιτών.
Για να πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οι δύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιόν από τους δύο θα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο μεν των αιρετικών τόμος στα πόδια της Αγίας πεταμένος, ο δε των ορθοδόξων στο στήθος της.
Η αγία και μεγαλομάρτυς Ευφημία, από μικρή ήταν πολύ ευσεβής λόγω της ορθής ανατροφής που της είχαν δώσει οι γονείς της. Η Ευφημία αγάπησε με μεγάλη θέρμη τον Χριστό και αφιερώθηκε ολόψυχα σ` αυτόν, κάνοντας πράξη τα λόγια του Ευαγγελίου που είχε διδαχθεί. Φρόντιζε και ενδιαφερόταν για όλο τον κόσμο, ακόμα και εις βάρος της υγείας της. Ξεκινώντας όμως ο διωγμός των χριστιανών την πρόδωσαν.
Αυτή όμως και ενώπιον του Διοικητή ομολόγησε την πίστη της και γι` αυτό το λόγο οδηγήθηκε σε άγρια βασανιστήρια και στην συνέχεια ήλθε το τέλος της, καθώς την κατασπάραξαν τα άγρια θηρία. Να σημειώσουμε ότι η κυρίως μνήμη του μαρτυρίου της αγίας Ευφημίας τελείται στις 16 Σεπτεμβρίου.