Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

«Εφαρμόζοντας τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πυλώνα: Ο ρόλος των Εκκλησιών και των Θρησκειών» με τη συμμετοχή του Σεβ. Δημητριάδος κ.Ιγνατίου.

Διεθνές Σεμινάριο με θέμα: «Εφαρμόζοντας τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πυλώνα:
Ο ρόλος των Εκκλησιών και των Θρησκειών» με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βρυξέλλες

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, το διεθνές σεμινάριο με θέμα «Εφαρμόζοντας τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πυλώνα:
Ο ρόλος των Εκκλησιών και των Θρησκειών», που φιλοξενήθηκε από την πρώτη Αντιπρόεδρο κ. Mairead McGuinness, επιφορτισμένη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εφαρμογή του άρθρου 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας για τον διάλογο με τις Εκκλησίες, τις θρησκείες, τις φιλοσοφικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, και η οποία, από κοινού με τον Luca Jahier (Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής και Οικονομικής Επιτροπής) άνοιξε με εισαγωγικές σκέψεις τη συνάντηση. Στο πρόγραμμα υπήρχαν δυο στρόγγυλες τράπεζες: την πρώτη με θέμα: «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην εργασία» συντόνισε ο Enrique Calvet Chambon, Ευρωβουλευτής, Μέλος της Επιτροπής για τις εργασιακές και κοινωνικές υποθέσεις. Την δεύτερη με θέμα: «Προωθώντας μια συμπεριληπτική και αλληλέγγυα ευρωπαϊκή κοινωνία» συντόνισε ο Georgi Pirinski, Ευρωβουλευτής και μέλος επίσης της Επιτροπής για τις εργασιακές και κοινωνικές υποθέσεις. Στις στρόγγυλες τράπεζες έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από ευρωπαϊκούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς και τις μεγάλες μονοθεϊστικές παραδόσεις [Χριστιανισμός (Ορθοδοξία, Ρωμαιοκαθολικισμός, Μεθοδιστές κ.ά.), Ιουδαϊσμός, Ισλάμ], ενώ δόθηκε επαρκής χρόνος για συζήτηση.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ήταν ο μόνος ορθόδοξος ομιλητής στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έλαβε μέρος στην πρώτη στρόγγυλη τράπεζα. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε τη θεολογική σημασία του ανθρωπίνου προσώπου ανεξαρτήτως φύλου και θρησκείας ως «εικόνας» του Θεού και την αξίωση για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας που γεννά η προσέγγιση αυτή, ενώ χαιρέτισε τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Πυλώνα που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ζήτησε αυτό να μην μείνει απλώς ένα θεωρητικό όραμα. Υπογράμμισε επίσης το κοινωνικό έργο που αυτή τη στιγμή επιτελεί η Εκκλησία μέσω των Μητροπόλεών της σε όλη την Ελλάδα.
Την συνάντηση έκλεισε με χαιρετισμό του προς τους εκπροσώπους Εκκλησιών και θρησκειών ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani, ο οποίος επέμεινε στον θετικό ρόλο που παίζουν σήμερα οι θρησκείες στην Ευρώπη για την κοινωνική ενσωμάτωση όλων των Ευρωπαίων πολιτών.
Ο ευρωπαϊκός πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων διακηρύχτηκε και υπογράφηκε από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά την Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής του Γκέτεμποργκ τον Νοέμβριο του 2017. Οι είκοσι αρχές και δικαιώματα που συνθέτουν τον Κοινωνικό Πυλώνα βασίζονται στο υφιστάμενο κοινωνικό κεκτημένο που περιλαμβάνεται στις δεσμευτικές διατάξεις της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και πρέπει να χρησιμεύσει ως «πυξίδα» για την ανανέωση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την αγορά εργασίας και τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας σε ολόκληρη την ΕΕ. Η εφαρμογή τους αποτελεί σε μεγάλο βαθμό ευθύνη των κρατών μελών σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για να διαβάσετε το κείμενο της ομιλίας του Μητροπολίτη Δημητριάδος πατήστε εδώ
Για να δείτε το πρόγραμμα του Σεμιναρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πατήστε εδώ
Το παρόν δελτίο τύπου αντλεί στοιχεία από το χρονικό του π. Γεωργίου Λέκκα, Δρος Φιλοσοφίας, εκπροσώπου του Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει δημοσιευτεί εδώ.
Για περισσότερες φωτογραφίες, δείτε εδώ. © European Union 2018 – EP/photographer.