Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Αρχιερατικό Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου, εις το Άγιο Όρος.

Προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποιεί το τρέχον χρονικό διάστημα εις την Αθωνική Πολιτεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από Κληρικούς και Λαϊκά Στελέχη της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του, ο Σεβασμιώτατος, ετέλεσε εις τον Ιερό Ναό του Καθίσματος της «Παναγίας της Πορταΐτίσσης» Αρχιερατικό Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, ενώ προεξήρχε και της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, η οποία ετελέσθη εις τον Καθολίκο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, πλαισιούμενος μεταξύ των άλλων από τον Καθηγούμενο της Ι.Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ναθαναήλ και τον Προηγούμενο αυτής π. Βασίλειο (Γοντικάκη), τελώντας προ της Απολύσεως, Αρχιερατικό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει δεκατεσσάρων (15) ετών από την εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού, από Σάμου και Ικαρίας Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β΄ (Χρυσοφάκη), ο οποίος εκοιμήθη οσιακά εις το Ιερό κάθισμα της «Παναγίας της Πορταΐτίσσης» την 9η Ιούλιου του 2003.
Παράλληλα, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη εις την Ιερά Μονή Καρακάλλου, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεο, ο οποίος και πρόεστη της πανηγύρεως επί τη εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς επίσης και με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Εφραίμ, με τους οποίους και αντάλλαξαν εόρτιες ευχές.