Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

3Η κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο.

Με ενθουσιασμό και χαρά ξεκίνησε, την Δευτέρα 9/7, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, η 3η κατασκηνωτική περίοδος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το φετινό καλοκαίρι. 90 αγόρια γυμνασίου και 15 στελέχη, με αρχηγό τον Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο, θα ζήσουν μία εβδομάδα ξεγνοιασιάς και ευλογημένης συνύπαρξης, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πηλίου, κάτω από την σκέπη των Αγίων, αφού και αυτή η κατασκήνωση των αγοριών ονομάστηκε «Κοινωνία Αγίων».

Τον αγιασμό της έναρξης και αυτής της περιόδου τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε πατρικά στα παιδιά για το γεγονός της Αγιότητας: «Οι Άγιοι είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, είναι οι ολυμπιονίκες στον αγώνα της πνευματικής ζωής, στον οποίο καλούμαστε όλοι να αθληθούμε. Η δυνατότητα της αγιότητας ενεργοποιείται με το Βάπτισμα, όταν γινόμαστε μέλη της Εκκλησίας και καλλιεργείται με την διαρκή Μυστηριακή εμπειρία, με τον αγώνα για την απόκτηση των αρετών, όπως η ανεξικακία, η συγχωρητικότητα, η αδιάκριτη αγάπη, η μετάνοια…».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η κατασκήνωση είναι η συμπύκνωση μιας ολόκληρης ζωής, που σφραγίζει την ζωή μας. Κρατήσετε τις κατασκηνωτικές εμπειρίες, μάθετε να συνυπάρχετε, να είστε μέλη μιας ζωντανής Εκκλησίας, να συναγωνίζεσθε, να νικάτε και να χάνετε, να γίνεστε διαρκώς άνθρωποι του Θεού».
Η 3η κατασκηνωτική περίοδος θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 16/7.


Εκ του Γραφείου Τύπου.