Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΣΕΡΙΦΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ.

Πανδήμμως οι Σερίφιοι ετίμησαν τη Σύναξη των Αρχαγγέλων, στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ, Πολιούχου της νήσου Σερίφου και των απανταχού Σεριφίων. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' εχθές εχοροαστάτησε στον Εόρτιο Εσπερινό και σημερα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Μακάριο, τον οποίο και εχειροθέτησε Πνευματικό, προ του πέρατος της Θειας Λειτουργίας και τους Εφημερίους, Αρχιμ. Δανιήλ και Πρωτοπρ. Ιάκωβο.

Στις ομιλίες του, χθες και σήμερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα, που κάθε άνθρωπος οφείλει, όπως οι Άγγελοι, να κάνει, προκειμένου να οδηγείται στην πνευματική τελείωση, στη φύση και την παρουσία των Αγγέλων εν ουρανώ και επί γης και, εξ αφορμής της προφητείας του Ιησού του Ναυή, είπε ότι ο Αρχάγγελος, που τιμούμε σήμερα, δεν μας ζητεί να λύσουμε τα υποδήματα εκ των ποδών μας, αλλά να αποβάλλουμε το παλαιό  ένδυμα, τον παλαιό άνθρωπο, το παλαιό φρόνημα, που μας απομακρύνει από την κοινωνία της αγάπης με το Θεό, ώστε να αισθανόμεθα ότι κάθε στιγμή ευρισκόμεθα σε τόπο άγιο, υπό την παρουσία του Θεού.