Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.


103 2346

Την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τιμώντας την μνήμη των Αγίων Διονυσίου και Πρίμου, Επισκόπων Κορίνθου, τέλεσε Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό της Αγ. Άννης, στην Κόρινθο, στον οποίο υπάρχει Καθαγιασμένο Θυσιαστήριο του Αγ. Διονυσίου. Εκεί, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, χειροτόνησε σε Διάκονο τον Αναγνώστη κ. Πέτρο Καγιούλη, Θεολόγο, παρουσία του πνευματικού του πατρός Αρχιερατικού Επιτρόπου Κορίνθου - Λουτρακίου Πανοσ. Αρχιμ. κ. Σωφρονίου Μάγειρα και πολλών Ιερέων και Διακόνων της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Φανερά συγκινημένος ο χειροτονηθείς, στην προσφώνησή του, ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στο να φθάσει σ’ αυτήν την ευλογημένη στιγμή της εις Διάκονον Χειροτονίας του με πρώτον τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και ακολούθως τον πνευματικό του πατέρα, τους φυσικούς του γονείς, την σύζυγό του αλλά και όλους τους πιστούς, που συμμετείχαν στην Χειροτονία του και δια της προσευχή τους τον στηρίζουν στην διακονία την οποία αναλαμβάνει.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ομίλησε για τους εορταζομένους Αγίους και κυρίως για τον Αγ. Διονύσιο Επίσκοπο Κορίνθου, αναφερόμενος στον βίο του και στην προσφορά του στην Εκκλησία και στην συνέχεια απευθυνόμενος στον Διάκονο του επεσήμανε την σπουδαιότητα  του υπουργήματος που αναλαμβάνει με την Χειροτονία του και την αναγκαιότητα να συνεχίσει την διακονία του με την ίδια θέρμη, όπως την περίοδο που ήταν Αναγνώστης στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Λουτρακίου, όπου τον γνώρισε.