Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Εορτάστηκε η Αγία Αικατερίνη στην Καστοριά (ΦΩΤΟ).



Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και πανσοφου Αικατερίνης εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Το απόγευμα της παραμονής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους η Αγία Αικατερίνη να σκεπάζει και να φυλάττει κάθε αγαθό έργο μας αλλά και να καθοδηγεί τα βήματά μας εις νομάς σωτηρίους.
Να σημειώσουμε ότι, η Αγία Μεγαλομάρτυς Αικατερίνη ετιμάτο από τους Καστοριείς κάτι που το μαρτυρεί η πληθώρα των ιερών εικόνων και τοιχογραφιών που υπάρχουν στα παρεκκλήσια της πόλεως, ενώ χαρακτηριστική είναι η παράσταση της Ιεράς Μονής του Όρους Σινά στο Παρεκκλήσι της Παναγίας του Τσιατσιαπά, το οποίο κατά τους ιστορικούς ήταν μετόχι της Μονής του θεοβάδιστου Όρους.