Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ).

Κατά το διήμερο 27-28 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της Πιερίας, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν, εκτός από τον Σεβασμιώτατο, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης και άλλοι κληρικοί, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Ματσούκας, εκπρόσωποι της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου κ. ά.
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας είχε ανταποδοτικό χαρακτήρα, μετά τη μεταφορά και προσκύνηση της Τιμίας Ζώνης στην Κατερίνη, που πραγματοποιήθηκε από 28 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, η αντιπροσωπεία συμμετείχε σε ιερές ακολουθίες και είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Εφραίμ. Κατά τη συνάντηση ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος Κατερίνης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το πρόσκύνημα, ενώ παρόμοιες ευχαριστίες εξέφρασε με επιστολή της και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.
Κατ’ αγαθή συγκυρία, κατά το διήμερο παραμονής τους στην Ιερά Μονή τα μέλη της αντιπροσωπειας είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και την τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ, που είχε μεταφέρει λίγες ημέρες νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος.
Η αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης σε ιερές ακολουθίες, ενώ το Σάββατο 28 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο Τιμίας Ζώνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των κληρικών που μετείχαν της αντιπροσωπείας.
Μετά τη Θ. Λειτουργία, ανεχώρησε η τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ. Κατά την τελεσθείσα ακολουθία συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κίτρους κ. Γεώργιος και Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνος.