Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή του αγίου Ιωάννου Βατάτζη.

IMG_3111
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΒΑΤΑΤΖΕΙΑ που διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Iερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου επί τη μνήμη του αγίου Ιωάννου Βατατζή του Ελεήμονος, παράλληλα με τις λατρευτικές συνάξεις πραγματοποιήθηκαν στο Διδυμότειχο, την γενέτειρα του αγίου, δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις η πρώτη την Κυριακή 1η Νοεμβρίου με θέμα· «Ο Άγιος Ιωάννης Βατάτζης και το ποθούμενo της Ρωμιοσύνης» με ομιλητή τον ιστορικό Ιωάννη Σαρσάκη. Στην εκδήλωση αυτή βραβεύθηκαν τα πέντε πρώτα έργα λογοτεχνικού διαγωνισμού με το παραπάνω θέμα που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και ο «Σύλλογος φίλων των απανταχού κρυπτοχριστιανών».

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 του μηνός Νοεμβρίου με γενικό θέμα· «Το πρόσωπο του αγίου Ιωάννη Βατατζή μέσα από τις βυζαντινές πηγές» με εισηγητές· τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης Πρωτοπρεσβύτερο Κωσταντίνο Πλακιά με θέμα· «Η αγία Θεοδώρα Βασίλισσα της Άρτης» και τον Πολιτικό Επιστήμονα Κωσταντίνο Χολέβα με θέμα «Η Ρωμανία και αν επέρασεν. Πόσο κοντά στους σύγχρονους Έλληνες είναι το Βυζάντιο». Τέλος αναγνώσθηκε εισήγηση του Καθηγητή της Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Φώτη Δημητρακόπουλου με θέμα· «Προς την αγιοποίηση του αγίου Ιωάννου Βατάτζη και μια ανέκδοτη βυζαντινή ακολουθία».