Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Όσσα Λαγκαδά.


Παρουσία πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών, τελέσθηκε το απόγευμα της 7ης Νοεμβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασόντων των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων, εις τον πανηγυρίζον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης.

Προ της ενάρξεως πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της ιστορικής εικόνος των Ταξιαρχών, πέριξ της κωμοπόλεως της Όσσης.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, ο οποίος τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, παρέστησαν μεταξύ του πολυπληθές εκκλησιάσματος ο Βουλευτής των Αν. Ελλ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Λαγκαδά κ. Αστέριος Μπρατάνης και αντιπροσωπίες της πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στην τιμή και την ιδιαίτερη θέση που κατέχουν μέσα στην Αγία μας Εκκλησία, οι Αρχιστράτηγοι Μιχαήλ και Γαβριήλ καθώς και κάθε τάγμα Αγγελικών Δυνάμεων καθώς επίσης και στην παρουσία τους μέσα στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη.
Αύριο Κυριακή 8 Νοεμβρίου, κυριόνυμο ημέρα της εορτής θα κορυφωθούν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, εις στον ιστορικό Ιερό Ναό, όπου και ανευρέθηκαν κατά θαυμαστό τρόπο τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Κυράννης της Οσσαίας και Ακυλίνης-Αγγελίνης της εξ Ζαγκλιβερίου καταγομένης.