Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Καλούμαστε σε Συναγερμό Χάριτος, Επανάσταση Πνεύματος, Οικοδομή Πίστεως.

Οι νέοι άνθρωποι «είναι το απαύγασμα της αγάπης του λαού μας και το χαμόγελο της αγάπης του Θεού».
Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τελέστηκε σήμερα το πρωί, ανήμερα της μνήμης των Αγίων Μαρτύρων Σοφίας, Πίστεως Ελπίδος και Αγάπης, η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς.
Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Γέροντα Χρυσόστομο, αλλά και τους πατέρες της Μονής Γαβριήλ και Ιωακείμ οι οποίοι συνόδεψαν τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της δεξιάς χειρός της Αγίας Μάρτυρος Ελπίδος προς προσκύνηση και Αγιασμό των πιστών, στον Ναό μας.Ανέφερε πως με τη σημερινή πάνδημο» εορτή σε αυτόν τον περικαλλέστατο Ναό που πύργωσε η αγάπη των πατέρων μας, καλούμαστε πνευματικά εις συναγερμό χάριτος, εις επανάστασιν πνεύματος, εις οικοδομήν πίστεως…».



Σημείωσε ότι τα ονόματα των Αγίων τριών Μαρτύρων, «υποδεικνύουν τας αρετάς κάθε υγιούς ανθρώπου. Πίστις, Ελπίς και Αγάπη», συμπληρώνοντας πως και το όνομα της Αγίας Σοφίας «υποδεικνύει και παραπέμπει στη Σοφία του Θεού, τον άσαρκο Λόγο της Παλαιάς Διαθήκης, τον ένσαρκο Λόγο της Καινής, τον Θεόν και Κύριον, τον τέλειον Θεόν και τέλειον άνθρωπον Ιησούν Χριστόν. Ακόμη παραπέμπει και υποδεικνύει το μέγιστο που καλούμεθα να προσλάβουμε στη ζωή αυτή, διότι τι άλλο μεγαλειωδέστερο από την σοφία».

Τόνισε πως «μέσα σε αυτήν περικλείεται και η δικαιοσύνη και η αλήθεια και η Χάρις και ο πλατυσμός της καρδίας και όλες συλλήβδην οι αρετές», υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει σοφός άνθρωπος χωρίς την πνευματική του κοινωνία και εξάρτηση από την όντως Σοφία, την ένσαρκο Σοφία.

Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιως κ.Σεραφείμ ανέφερε επεσήμανε πως η σημερινή εορτή αναδεικνύει και το μέγα θέμα της διαπαιδαγωγήσεως της νέας γενιάς, των νέων ανθρώπων που αποτελούν το χρυσό αύριο και του Γένους μας και της Πατρίδος μας και της Εκκλησίας μας.

«Είναι το απαύγασμα της αγάπης του λαού μας και το χαμόγελο της αγάπης του Θεού», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως σε αυτούς εναποθέτουμε τις χρυσές μας ελπίδες για το μέλλον αυτού του τόπου.
Ανέφερε πως ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα, αλλά και ψυχή αθάνατος, τονίζοντας παράλληλα πως «κοροϊδεύουν τους εαυτούς του οι αφελείς όταν αρνούνται την αιώνια πνευματική τους υπόσταση που είναι η ψυχή, ενώ την ίδια στιγμή αγωνίζονται δήθεν για να υπερασπιστούν ψυχικές και πνευματικές ιδιότητες».