Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρόεδρος της Ρωσικής Άνω Βουλής στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

1971286

17/9/2013
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης



Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε το πρωί στην Αρχιεπισκοπή η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Η κ. Ματβιένκο πραγματοποιεί επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα. Η αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Ελλάδα κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου.



Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την πρόεδρο της Ρωσικής Άνω Βουλής, ενώ τόνισε πως "είμαστε δύο λαοί ορθόδοξοι, που συνδέονται από αιώνες. Σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους η Ρωσία μας στήριξε".

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες, ανθρώπους της τέχνης και αγιογράφους, που ταξίδεψαν και έμειναν στη Ρωσία και επέδρασαν στη εξέλιξη της τέχνης.

Αναφέρθηκε, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος στην επίσημη επίσκεψή του στην Εκκλησία της Ρωσίας, αλλά και στην Επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στην Ελλάδα και επισήμανε πως "οι επισκέψεις αυτές δημιούργησαν μια νέα γέφυρα, μια νέα επαφή και επικοινωνία των δύο λαών".

Μιλώντας για τις δυσκολίες της εποχής ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως "η κρίση των ανθρώπων και της κοινωνίας είναι εμφανής σε πολλά μέρη της γης. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο και αναγκαίο να ξαναβρεθούμε να συνεργαστούμε για το καλό των εθνών".

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή και υπήρξε η ανησυχία για το μέλλον των χριστιανών στην ευρύτερη περιοχή.

Η κ. Ματβιένκο ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση αυτή και τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή για την ίδια και την αντιπροσωπεία του συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις επίσημες συναντήσεις που είχε στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών λέγοντας "σας ευγνωμονούμε για τις προσπάθειες που καταβάλλετε για την ανάπτυξη του διεκκλησιαστικού διαλόγου, για τις προσπάθειές για την διατήρηση των αξιών του Χριστιανισμού και για την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών και των λαών μας".