Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η Εορτή της Μυρτιδιώτισσας στον Κυπάρισσο Λαρίσης.

 ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ
ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ
ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΟ
Πολλοί ήταν οι πιστοί από την Λάρισα, το χωριό Κυπάρισος και την ευρύτερη περιοχή, που έσπευσαν να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας, της Μυρτιδιωτίσσης, στο γραφικό εκκλησάκι του Κυπάρισου.
Έτσι με την ευκαιρία της ιεράς πανηγύρεως και συγκεκριμένα την παραμονή της εορτής, στις 23 Σεπτεμβρίου 2013,  τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, ο οποίος από την εξέδρα της αυλής της Παναγίας, μέσα στα ανθισμένα δέντρα και τι θαυμάσιες μυρτιές.
Ευχαρίστησε τόσο τους κτίτορες του Ιερού Ναού, τους επιτρόπους και τις κυρίες της ενορίας, για το μεγάλο έργο που ανήγειραν σε αυτή την όμορφη περιοχή μέσα στο δάσος, όσο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον Βουλευτή κ.Χρήστο Κέλλα, τον Δήμαρχο Κιλελέρ κ.Ρίζο Κομήτσα και τους λοιπούς άρχοντες, που παρέστησαν στην λαμπρά αυτή θεομητορική σύναξη. Κάλεσε δε τα πλήθη των πιστών χριστιανών, να τιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο και να αντλούν θάρρος, πίστη και δύναμη από το τίμιο και πανάγιο πρόσωπό της!