Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Aναχώρησαν από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών - Όσσης, τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης – Αγγελίνης.


Μέσα σε κλίμα συγκινήσεως αναχώρησαν από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών - Όσσης, όπου και ευρέθησαν κατά θαυμαστό τρόπο το έτος 2012, τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης – Αγγελίνης, για να επιστρέψουν κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, στο τόπο καταγωγής της Αγίας, το Ζαγκλιβέρι.

Το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου ε.έ., ετελέσθη Δέηση εις τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου. Εν συνεχείᾳ τα Λείψανα της Αγίας τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένα κοφίνια, τοποθετούμενα επί ημιόνου (όπως το έτος 1764 που μαρτύρησε η Αγία και την μετέφεραν 3 νέοι σύμφωνα με τις πηγές, από το Ζαγκλιβέρι στην Όσσα.
Για να την ενταφιάσουν τελικώς στον προαύλιο χώρο, του Ναού των Ταξιαρχών, πλησίον του σημείου, όπου είχε ενταφιαστεί η Αγία Κυράννα, ώστε να μην βεβηλώσουν τη σωρό της οι Οθωμανοί και συνοδείᾳ έφιππων ανδρών ξεκίνησαν από το μονοπάτι που συνδέει την Όσσα με το Ζαγκλιβλέρι, όπου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημος υποδοχή των Λειψάνων και θα πραγματοποιηθούν εόρτιες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της μνήμης της Αγίας, και της επιστροφής των ιερών λειψάνων της στον τόπο της καταγωγής της, 249 έτη μετά το φρικτό μαρτύριο που εδέχθη, προκειμένου να μην προδώσει την Πίστη της στον Έναν και Μοναδικό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ποτίζοντας με το τίμιο αίμα της, την ένδοξον γη της Μακεδονίας και δείχνοντάς προς όλους το θάρρος και την πίστη που πρέπει να έχουμε.