Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μονή Γκραμπάρκα της Πολωνίας. Παρέστη και ο Πρόεδρος της Πολωνίας κ. Bronislaw Komorowski.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Άγιον Όρος, όπως ονομάζεται, το όρος Γκραμπάρκα της Πολωνίας, όπου βρίσκεται η γυναικεία Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Αποκορύφωμα της πανηγύρεως ήταν η θ. λειτουργία, η οποία τελέστηκε 4 φορές σε διαφορετικά σημεία του χώρου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι περί τις 70.000 χιλιάδες προσκυνητών. Ιδιαίτερα συγκινητικά στιγμιότυπα ήταν οι συνεχείς ψαλμωδίες που διαπότιζαν τη νυκτερινή γαλήνη του βουνού, οι εκατοντάδες ξύλινοι σταυροί που στήθηκαν κοντά σε χιλιάδες άλλους, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται στη Γκραμπάρκα από τα μεσαιωνικά χρόνια. Εχθές (Πέμπτη) στις 11.00 το βράδι, αφού προηγήθηκαν εσπερινός και ο όρθρος, τελέστηκε η ακολουθία του ακαθίστου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σεμιατίτσε κ. Γεωργίου. Στις 1.00 τα ξημερώματα τελέστηκε η α΄ θ. λειτουργία στον ξύλινο ιερό ναό Μεταμορφώσεως ιερουργούντος του Θεοφελεστάτου Επισκόπου Πιέτρκουφ κ. Παϊσίου. Στις 4.00 το πρωί τελέστηκε η β΄ θ. λειτουργία στον ιερό ναό Αγίων Μάρθας και Μαρίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μπιαλίστοκ και Γκντάνσκ κ. Ιακώβου. Στις 6.30 τελέστηκε υπαίθρια η γ΄ θ. λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σούπρασλ κ. Γρηγορίου. Τέλος, στις 10.00 τελέστικε, επίσης υπαίθρια, η δ΄ θ. λειτουργία ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα συμπαραστατουμένου από τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς Βεροίας κ. Παντελεήμονα, Ελασσώνος κ. Βασίλειο, Κοζάνης κ. Παύλο, Λούμπλιν κ. Άβελ και Σεμιατίτσε κ. Γεώργιο. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με λιτανεία που έγινε γύρω από το Όρος των Σταυρών.

Ήδη από τις 9.30 προσήλθε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας εξοχότατος κ. Bronislaw Komorowski, ο οποίος παρέστη σε ολόκληρη τη θ. λειτουργία, που διήρκησε 2,5 ώρες.. Η παρουσία για πρώτη φορά του ανώτατου άρχοντα της χώρας στην ετήσια πανήγυρη του πανπολωνικού προσκυνήματος της Γκραμπάρκα είναι γεγονός μεγάλης σημασίας, που φανερώνει αναμφίβολα την ισότιμη θέση που αποδίδει το κράτος της Πολωνίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, το πλήρωμα της οποίας αριθμεί το 3% του συνολικού πληθυσμού.