Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Αύγουστο.

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

- Πρίν την έναρξη της Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος, παρουσία των Συνοδικών Συνέδρων, τέλεσε Τρισάγιο στο Παρεκκλήσιο του Συνοδικού Μεγάρου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρού Διονυσίου, ο οποίος ποίμανε θεοφιλώς την Επαρχία του επί τριανταδύο έτη.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
- Ἡ Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
- Κα¬τό¬πιν της παρουσιάσεως στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των βασικών αρχών του υπό κατάρτιση βασικού Νομοσχεδίου για τα Ναρκωτικά, απεφασίσθη όπως η αρμόδια για τα θέματα αυτά Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων παρακολουθεί ανελλιπώς το θέμα και παρέμβει κατά την διαβούλευση του Νομοσχεδίου, υποστηρίζουσα τις θέσεις της Εκκλησίας.
- Κα¬τό¬πιν της ψηφίσεως του Νομοσχεδίου για την δωρεά οργάνων και την εικαζομένη συναίνεση χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν καν οι θέσεις της Εκκλησίας, απεφασίσθη:
α) Νά ανακληθεί ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.
β) Νά αποσταλεί Εγκύκλιος προς τον Λαό για να ενημερωθεί σχετικά με τις θέσεις της Εκκλησίας για το θέμα αυτό, η οποία υποστηρίζει την αξία της φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής, αλλά αρνείται την εικαζομένη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των Μεταμοσχεύσεων.
- Τέλος η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με Υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου