Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Εσπερίδα για τον γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο στο πλαίσο των ΙΖ Παυλείων.

Ο τελευταίος εκπρόσωπος του Κολυβαδικού κινήματος υπήρξε ο Οσιότατος γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος. Η παρουσία του σφράγισε πολλές δεκαετίες του 20ου αιώνα και η στήριξη του λαού του Θεού είχε παρόμοια απήχηση με αυτήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα δύσκολα προπολεμικά χρόνια αλλά και μέχρι τις μέρες μας.

Οπως καθε χρόνο στα πλαίσια των Παυλείων η Ιερά Μητροπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας προβάλλει σε ξεχωριστή εκδήλωση κάποια από τις μεγάλες εκκλησιαστικές προσωπικότητες.

Στα προηγούμενα έτη αναφερθήκαμε στον γέροντα Παίσιο, γέροντα Πορφύριο, γέροντα Σοφρώνιο του Έσσεξ, ενω φέτος η εκκδήλωση ειναι αφιερωμένη στον προαναφερθέντα γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο.

Όσοι γνώρισαν τον γέροντα Φιλόθεο δηλώνουν συγκλονισμένοι από την ενάρετη ζωή του, την καταστολισμένη από πλήθος θαυματουργών σημείων, αλλά και την έντονη παραδοσιακή γραμμή του, την προσκολημένη στην πατερική διδασκαλία την οποία
πάντοτε με παρρησία παρουσίαζε στα πνευματικά του παιδιά.

Γράφτηκαν πολλά, πραγματοποιήθηκαν συνέδρια και ομιλίες για το έργο του, αλλά σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και καθώς το γενικό θέμα των Παυλείων είναι περι της πνευματικής πατρότητας, θα αναφερθούν πτυχές του έργου του γέροντος ως προς την εξομολογητική του διάσταση.

Για τον αναγνωρισμένο από τη συνείδηση των πιστών ως Αγίου, γέροντα Φιλοθέο, θα μιλήσουν σπουδαίοι ομιλητές:ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.Καλλίνικος, ο Αρχιμ. Τύχων Ανδρέου από την Κύπρο και ο υπεύθυνος των εκδόσεων Ορθόδοξη Κυψέλη κ.Κεμεντζετζίδης Στυλιανός.

Προσλαλιά και προσωπικές εμπειρίες θα αναφέρει ο οικοδεσπότης Σεβ.Μητροπολίτης Βεροίας κ.Παντελεήμων.

Στο τέλος θα προβληθεί σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Η εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Βέροια, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (όπισθεν του Βήματος του Αποστόλου Παύλου), τη Δευτέρα 30 Μαίου 2011 με ώρα έναρξης 18:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.