Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ν. Κερασιάς Θεσσαλονίκης

Ιερού Ναού Αγίου Ταξιάρχου Μιχαήλ Μεγάλου Εμβόλου (σήμερα) Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ν. Κερασιάς Θεσσαλονίκης.

Ο Ιερός Ναός εκτίσθη περίπου το έτος 1800, μία μαρμάρινη πλάκα αναφέρει ότι έγινε η ακολουθία των εγκαινίων το έτος 1818, 16 Δεκεμβρίου.

Μία μετατροπή, προσθήκη του νάρθηκα και γυναικωνίτη περί το έτος 1893, όπως αναφέρουν τα έγγραφα της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης διότι εζητήθησαν η άδεια και η έγκρισης από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού για τα έργα.

Η ύπαρξη του κτιρίου οφείλεται σε θαυματουργική εμφάνιση της εικόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που ήταν θαμμένη στον τόπο του σημερινού Ιερού Ναού, δεν γνωρίζουμε από πότε, ούτε έγινε εξακρίβωση από συντηρητές και ειδικούς για το έτος κατασκευής και αγιογραφήσεως της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας.

Θαύματα έχουν γίνει πολλά από διηγήσεις ηλικιωμένων ανθρώπων από την περιοχή και κυρίως από Επανωμίτες, οι οποίοι διατηρούν την μνήμη κάποιου θαύματος είτε στην οικογένεια τους είτε σε συγγενείς τους.