Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος Μαντζουράνης γεννήθηκε στη Νάξο το 1952.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του εφοίτησε στις εκκλησιαστικές σχολές Κορίνθου και Τήνου καθώς και στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό από τον Ιανουάριο του 1973 μέχρι τον Ιούλιο του 1975.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1976 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικαίας Γεώργιο (Παυλίδη), υπηρέτησε επί εξαετία στην ενορία του Αγίου Λουκά Πατησίων και παράλληλα παρακολούθησε προγράμματα ποιμαντικής εξασκήσεως για δύο χρόνια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και ειδικεύθηκε στην ποιμαντική των ασθενών.

Επίσης συμμετείχε και σε αντιαιρετικά σεμινάρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 1981 αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1982 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον τότε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, και από το 1983 εώς το 1987 ως αρχιερατικός επίτροπος και τομεάρχης περιοχής Αλιάρτου και παράλληλα ηγουμενοσύμβουλος στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά.

Ανέπτυξε κατηχητική δράση στις περιοχές Αλιάρτου, Αγίου Γεωργίου, Κυριακίου, Στειρίου και Λιβαδειάς και διηκόνησε στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως ως πνευματικός συμπαραστάτης.

Από το 1986 εγκαταστάθηκε οριστικά στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά και από τον Οκτώβριο του 1987 διετέλεσε ηγούμενος της Μονής εώς και την εκλογή του.

Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβίωση της λειτουργικής ζωής της Μονής και στην υποδοχή και φιλοξενία προσκυνητών και επισκεπτών. Συνεργάστηκε αρμονικά με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και συνέβαλε στη δημιουργία αμοιβαίου πνεύματος εμπιστοσύνης προς όφελος της Μονής.

Κατά τη διάρκεια της Ηγουμενίας του, με τη συμβολή και τη συμπαράσταση τοπικών παραγόντων και αρχών, καθώς και προσκυνητών από τη Βοιωτία και ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συντηρήθηκαν, αναστηλώθηκαν και επαναλειτούργησαν πολλά κτίρια και χώροι της Μονής, καθώς και πέντε ιστορικά παρεκκλήσια.
Επίσης εξωραΐστηκαν και ευτρεπίστηκαν οι ναοί της Μονής και οι χώροι φιλοξενίας. Σήμερα είναι σε εξέλιξη η εξωτερική συντήρηση και ανακεράμωση των ναών της Μονής, η συνολική αποτύπωση του Καθολικού, και η αποχωμάτωση, έρευνα και συντήρηση της κινστέρνας (υπόγειας δεξαμενής).

Αναμένουν την έγκρισή τους από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δύο ακόμα μελέτες για την αναστύλωση, ανάδειξη και επισκεψιμότητα των ιστορικών στοών της βόρειας πτέρυγας καθώς και η μελέτη για την αναστύλωση της νοτιοανατολικής πτέρυγας προκειμένου να δημιουργηθεί η βιβλιοθήκη όπως και γραφεία και χώροι φιλοξενίας ειδικών επιστημόνων που θα ασχολούνται με τη μελέτη και συντήρηση της Μονής.

Ο διορισμός του το 2002 στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικών Μνημείων ήταν απόρροια της ευαισθησίας και εμπειρίας του στα θέματα αναστύλωσης και συντήρησης ιστορικών μνημείων.
Η προσήνειά του, το ευρύ του πνεύμα και η πνευματική του παρουσία τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στον Βοιωτικό λαό και σε όλους όσους επισκέπτονται τη Μονή.

Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας εξελέγη από το Σεπτό Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την 24ην Ιουνίου 2008.