Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος Μάνταλος εγεννήθη στις 25 Απριλίου 1952 εις Αθήνας (Ν. Ψυχικόν).

Παρηκολούθησε τις στοιχειώδεις εγκύκλιες σπουδές του στην Αθήνα και τις ακαδημαϊκές του στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μαθήματα στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Χριστιανική Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά).

Μοναχός εκάρη στις 29 Ιουνίου 1970 στην Ιερά Μονή «Χρυσοπηγής» Δίβρης - Ηλείας.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1974 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Ηλείας Κυρό Αθανάσιο στον Πύργο Ηλείας.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας (11.3.1979) χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης στην Χαλκίδα δια χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Το 1977 διωρίσθηκε Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, το 1978 Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και το 1990 Πρωτοσύγκελλος της αυτής Ιεράς Μητροπόλεως.

Το 2002 τοποθετήθηκε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και Διευθυντής Υπηρεσιών αυτής.

Διετέλεσε Διευθυντής του Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Οργάνωσε και λειτούργησε Σχολές Καταρτίσεως Στελεχών (Κατηχητών, Κατασκηνωτικών, Αντιαιρετικού Αγώνος). Υπήρξε Υπεύθυνος Νεότητος και των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και της δημιουργίας 25 Πνευματικών Κέντρων και των συγχρόνων Κατασκηνώσεων αυτής εις Ήλια Ευβοίας.

Από πολλών ετών διακονεί ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών Νομού Ευβοίας.

Το 1992 κατέστη Αναπληρωτής Γεν/κος Δ/ντης της Αποστολικής Διακονίας.

Ως Διευθυντής Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας είχε την ευθύνη της αποκαταστάσεως του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω και των παρ’ αυτώ Φοιτητικού Θεολογικού Οικοτροφείου, της Αιθούσης Τελετών, του Μουσείου και των λοιπών χώρων αυτού.

Στις 13.03.06, προτάσει του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου, ομοφώνως διωρίσθη Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου θέσιν την οποίαν διετήρησε μέχρι της εκλογής του δια την Ιερά Μητρόπολιν Κορίνθου και εις την οποίαν ηργάσθη αόκνως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου συνέγραψε άρθρα, έδωσε διαλέξεις, έλαβε μέρος σε Συνέδρια και έκαμε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, θεολογικού κοινωνικού και εθνικού περιεχομένου.

Από ετών είναι παραγωγός του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και για πολλές από τις δραστηριότητες αυτού έτυχε της ευαρεσκείας της Ιεράς Συνόδου.

Μητροπολίτης Κορίνθου χειροτονήθηκε στις 15/10/2006 και ενθρονίστηκε στις 26/11/2006.