Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης


Διεύθυνση : Αγ.Γεωργίου 28, 56429, Ν.Ευκαρπία, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα : 2310680901

Φαξ : 2310680901

Το 1945 οι κάτοικοι της Ν.Ευκαρπίας αποφάσισαν να κτίσουν νέο Ι.Ναό επ'ονόματι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Αυτός ο Ι.Ναός ήταν μία τρίκλιτη βασιλική με πρόναο την οποία εγκαινίασε το 1950 ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κυρός Γεννάδιος. Το 1978 λόγω του σεισμού ο Ι.Ναός παρουσίασε ρήγματα τα οποία με την πάροδο του χρόνου τον κατέστησαν επικίνδυνο. Αυτός ο Ι.Ναός παραχώρησε την θέση του στον σημερινό Ι.Ναό που είναι κτισμένος στον τύπο του σταυροειδούς μετά τρούλλου. Ο τελευταίος θεμελιώθηκε στις 4 Ιουνίου 1990 από τον Α΄ Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιο. Η ανέγερσή του διήρκεσε πέντε χρόνια και τα εγκαίνιά του έγιναν στις 3 Νοεμβρίου 1996 από τον τότε Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιο.