Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009
Μοσχάρι στιφάδο
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
11/2 κιλό μικρά κρεμμυδάκια
1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι κόκκινο
150 γραμμάρια ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό τομάτας
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
Τις φλούδες από ένα πορτοκαλί
λάδι
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και ολόκληρα τα βράζουμε με νερό περίπου 15 λεπτά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το καίμε και ρίχνουμε μέσα το κρέας και τα κρεμμυδάκια και τα κοκκινίζουμε αρκετά καλά.
Όταν κοκκινίσουν βάζουμε το χυμό της τομάτας, τις σκελίδες του σκόρδο, τα φύλλα της δάφνης, τις φλούδες του πορτοκαλί, αλάτι πιπέρι και τ΄ αφήνουμε να βράσουν καλά.
Δυο λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε το ξύδι σκεπάζουμε την κατσαρόλα σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο πάνω στο μάτι.
Σερβίρετε ζεστό καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη
Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου