Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Πλήθος Εκπαιδευτικών στο Μυστήριο του Ευχελαίου τον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου.

Με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους Δασκάλων και Καθηγητών τελέστηκε (25/9) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Το παρών έδωσαν οι Δ/ντές της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.κ. Γεώργιος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης.

Απευθυνόμενος στους Εκπαιδευτικούς, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την βαθειά του συγκίνηση, γιατί «και τούτη τη χρονιά, με αίτημα των Δ/ντών των δύο Δ/νσεων της Εκπαίδευσης, τελέσαμε το Μυστήριο του Ευχελαίου. Είναι πολύ σημαντικό να προσκαλείσαι απ’ αυτούς που αγαπάς και στους οποίους εμπιστεύεσαι ό,τι πολυτιμότερο σε τούτο τον κόσμο,  τη νεολαία, να προσευχηθείς γι’ αυτούς, για την πνευματική και σωματική τους υγεία. Θεωρώ αυτό το Μυστήριο αποκορύφωμα της συνεργασίας, προκειμένου, κάθε φορά, να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα παιδιά μας. Θέλω να γνωρίζετε ότι έχετε μαζί σας τη δύναμη της προσευχής μας για το έργο που επιτελείτε. Στο πρόσωπό σας βλέπουμε όλους τους Εκπαιδευτικούς, μηδενός εξαιρουμένου, που αγωνίζεστε να δώσετε στα παιδιά μας την όντως αλήθεια, γιατί αυτήν αναζητά η ψυχή του ανθρώπου, για να ζήσει. Και μόνο η αλήθεια είναι αυτή που ελευθερώνει. Πιστεύω ότι έτσι διδάσκετε τα παιδιά μας, να μπορούν να βρουν την όντως αλήθεια, που είναι μία και όποιος την βρει ελευθερώνεται από πάθη και αδυναμίες, νοηματοδοτεί τη ζωή του, γιατί μόνον ο αληθινά ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι το πρόσωπο της θυσίας, της αγάπης και της προσφοράς. Για μας η αλήθεια είναι ο Χριστός μας. Αυτόν έχουμε εγκολπωθεί, Αυτόν παραλάβαμε από τους γονείς και διδασκάλους μας και πάνω σ’ αυτή την πορεία πορευόμαστε. Όσο κι αν ο σύγχρονος πολιτισμός μας καλεί, πολλές φορές, να ξεστρατίσουμε, τελικά επιστρέφουμε πάντοτε στη μία Αλήθεια του λαού μας, που έχει μάθει να παιδεύεται, αλλά και να ελευθερώνεται, που δεν αντέχει την πνευματική δουλεία και κάθε δουλεία, ξέρει, όμως, στις δύσκολες στιγμές να γίνεται αλληλέγγυος, να ενώνει τις δυνάμεις του».
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υγεία και δύναμη στους Εκπαιδευτικούς και ολοκλήρωσε με τα εξής: «ξέρουμε τις δυσκολίες και είμαστε κοντά σας. Σας μνημονεύουμε σε κάθε θεία Λειτουργία. Σας καλούμε να γίνετε το παράδειγμα και να δώσετε ζωή στα παιδιά μας. Διδάξτε τους με τα λόγια και τα έργα σας. Σταθείτε κοντά τους και να είστε βέβαιοι ότι και ο Θεός είναι μαζί σας».
Στο τέλος του Ευχελαίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη των κεκοιμημένων Εκπαιδευτικών των δύο τελευταίων ετών.