Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΡΙΧΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ «ΑΓΙΟΥΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥΣ»,



dscn1854
     Πλήθος πιστών και σύσσωμο το Γυμνάσιο και Λύκειο Κύθνου παρέστησαν κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄στον Ιερό Ναό των «Αγίων Ακινδύνων», στο Μέριχα της Κύθνου.
     Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εθελούσια πορεία των νέων στην ηλικία Μαρτύρων προς το θάνατο, τον οποίο δεν θεωρούσαν τέλος ή αφορμή λύπης, αλλά απαρχή μιας νέας πορείας προς την όντως  ζωή.
«Επειδή», υπογράμμισε, «όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία αποτελούν ένα διαρκές παρόν, σήμερα μπορούμε να βαδίσουμε προς την πραγματική ζωή, μέσω της εθελούσιας συμμετοχής μας στη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας».

Ευχαρίστησε, τέλος, και επαίνεσε τους μαθητές για την ευπρεπή παρουσία τους και κάλεσε όλους να βοηθήσουν, όσο μπορούν, τα παιδιά, ώστε να περισώσουν και να διατηρήσουν, στη σημερινή δύσκολη εποχή, ακέραιη την ελπίδα τους και ζωντανά τα όνειρα και τα οράματά τους για ένα καλύτερο μέλλον.
     Ακολούθως, προέστη της Λιτανείας της ιερής Εικόνος των Αγίων και ευλόγησε τους αλιείς και τα αλιευτικά σκάφη.
     Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό σε νέο Ναυτιλιακό Πρακτορείο, στο λιμάνι του Μέριχα και ευχήθηκε στους ιδιοκτήτες του.
    Εν συνεχεία, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο της Δρυοπίδας, με τους Δασκάλους και μαθητές του οποίου συνομίλησε.
    Σήμερα το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, Χώρας Κύθνου.      
dscn1775dscn1784dscn1788dscn1793dscn1800dscn1808dscn1811dscn1829dscn1840dscn1847dscn1854dscn1872dscn1881dscn1883dscn1886dscn1891dscn1892dscn1894

Add this to your website