Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Στα πέρατα του κόσμου Εορτάζει απόψε ο Άγιος Γεώργιος



Στα ιστορικά Αμπελάκια της Θεσσαλίας, στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, ο οποίος αποτελεί θρησκευτικό, ιστορικό και βυζαντινό μνημείο, τόσο από τα Αμπελάκια, όσο και από τις γειτονικές κωμοπόλεις.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κάλεσε όλους τους πιστούς σε μια πανστρατιά προσευχής και διδαχής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οφείλουμε να διδαχτούμε από τον Άγιο, από τον φωτεινό οδοδείκτη, από τον Μάρτυρα Γεώργιο και να παρακινήσουμε τους πάντες στον ίδιο δρόμο που μας έδειξε ο Άγιος, ένα δρόμο μαρτυρικό μεν, αλλά σωτήριο. Περαίνοντας το λόγο του, ευχαρίστησε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές για την παρουσία τους και τον εφημέριο του χωριού π. Βασίλειο Γαλούση για την θυσιαστική προσφορά του.