Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Με λαμπρές τελετές ο εορτασμός του Ολοκαυτώματος της Νάουσας (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΒΙΝΤΕΟ).

Η 189η επέτειος από το Ολοκαύτωμα της ηρωϊκής Νάουσας τιμήθηκε την Κυριακή του Θωμά (1η Μαΐου) με σειρά λατρευτικών, εθνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Απριλίου τελέστηκε στον μητροπολιτικό ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των 1241 Νεομαρτύρων ανδρών και γυναικών της πόλης, που ως γνωστόν κατασφαγιάσθηκαν από τους οθωμανούς επειδή αρνήθηκαν να αλλάξουν την πίστη τους. Χοροστατησε ο σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιλογιώτατος αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος. Ακολούθησε μεγάλη εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Ναούσης στο δημοτικό θέατρο με δραματοποιημένη παρουσίαση της ένδοξης και ηρωϊκής ιστορίας της πόλης.

Την Κυριακή το πρωί ο σεβασμιώτατος λειτούργησε στον ίδιο ναό, όπου ακολούθησε δοξολογία με τη συμμετοχή των τοπικών στρατιωτικών και πολιτικών αρχών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιρωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο θυσίας «Στουμάπνους» στη Αράπιτσα όπου οι ηρωικές γυναίκες επεσαν στον ποταμό με τα παιδιά τους για να γλυτώσουν την ατίμωση από τους οθωμανούς. Μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βερέμης.

Κατόπιν στο πλακόστρωτο της πλατείας στο «κιόσκι» όπου έλαβε χώρα η σφαγή των 1241 Νεομαρτύρων πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου του Δήμου Νάουσας. Ακολούθησε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Θ. Σώκος.

Ολοκαύτωμα Ναούσης 2011, για να δείτε το φωτορεπορτάζ κάνετε κλικ Εδώ