Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Την πρόσκληση για την συναυλία στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος επέδωσε σήμερα ο Μακαριώτατος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Μακαριώτατος επέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια την επίσημη πρόσκληση για τη συναυλία που διοργανώνει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τον κ. Παπούλια επισκέφθηκε σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής κ. Ι. Μάνο και τον προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών π. Μάξιμο Παπαγιάννη.

"Η εκδήλωση έχει ένα σκοπό: να δείξει για άλλη μια φορά ότι ο πολιτισμός είναι εκείνος που ενώνει όλους τους ανθρώπους, τους καλλιεργεί και τους δίνει άλλη διάσταση και άλλο μέτρο για τη ζωή του" είπε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Παπούλια.

"Είναι σπουδαία πράξη προς την κατεύθυνση ακριβώς αυτής της ιδέας, την οποία αναφέρατε, Μακαριώτατε: ότι ο πολιτισμός ενώνει, διαφορές δεν υπάρχουν και δεν μπορεί να λείψω και εγώ από μια τέτοια εκδήλωση", επισήμανε ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του ο κ. Μάνος υπογράμμισε πως "πρόκειται για μία εκδήλωση αλληλεγγύης, σεβασμού, ανεκτικότητας, ειρήνης και κοινωνικής σύγκλισης".

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και ανθρώπους της τέχνης με σκοπό την ανάδειξη των πνευματικών και πολιτισμικών αγαθών και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει αυτή την εκδήλωση σε συνεργασία με έναν κορυφαίο πολιτισμικό θεσμό, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που έχει ως βασική αποστολή να συμβάλει στην πολιτιστική μας ανέλιξη, ειδικότερα δε σε περιόδους κρίσεων, όπου ο πολιτισμός πρέπει να αποτελεί ένα στοιχείο κοινωνικής σύγκλισης.

Η συναυλία στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, διοργανώνεται την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονος

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει:

Α. Τετράφωνη χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος

Β. Καμεράτα. Μιχάλη Αδάμη «Εν χορδαίς». Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.

Γ. Καμεράτα. Arcangelo Corelli: Concerto grosso των Χριστουγέννων. Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.

Δ. Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης: «Χριστός ἐν πόλει Βηθλεέμ βρεφουργεῖται». Ύμνοι της Εορτής των Χριστουγέννων.

  • Μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός, ἦχος πλ. β΄, μέλος Πέτρου Πελοποννήσιου
  • Δοξαστικόν τῶν Χριστουγέννων, Σήμερον γεννᾶται ἐκ παρθένου, ἦχος πλ. β΄, μέλος Πέτρου Πελοποννησίου
  • Στίχος ( Εὐλογήσατε τόν Κύριον - Ἐμμανουήλ παιδίον) ἀπό τόν Λατρινό πολυέλεο, μέλος Ἰωάννου μαΐστορος τοῦ Κουκουζέλη - ἦχος α΄
  • Καταβασίες προεόρτιες τῶν Χριστουγέννων, Χριστός ἐν πόλει, ἦχος α΄, μέλος Πέτρου Μπερεκέτη
  • Ὁ τελευταῖος (ΚΔ΄) οἶκος τοῦ «Κοντακίου τῆς Χριστοῦ Γεννήσεως» Ρωμανοῦ τοῦ μελωδοῦ καί τό ἐφύμνιο σέ ἦχο πλ. α΄ πεντάφωνο, μέλος Γρηγορίου Στάθη
  • Κράτημα, Παναγιώτη πρωτοψάλτη τοῦ Χαλάτζογλου - ἦχος πλ. α΄ πεντάφωνος

Χοράρχης: Αχιλλεύς Χαλδαιάκης

Ε. Γιώργος Νταλάρας: Βυζαντινός ύμνος. Συνοδεύουν οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης.

ΣΤ. Γιώργος Νταλάρας: Δοξαστικό από την «Κρεολή Λειτουργία». Συμμετέχει η χορωδία της ΔΕΗ: Μουσική διδασκαλία Κωστής Κωνσταντάρας.

Ζ. Γιώργος Νταλάρας: Μίκη Θεοδωράκη: «Της αγάπης αίματα» (από το Άξιον Εστί). Συμμετέχει η Καμεράτα και η χορωδία της ΔΕΗ. Μουσική διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας. Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


από : Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών