Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025

Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των Τριών Ιεράρχων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεράρχων του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, που βρίσκεται στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ Κύριλλος, μετά από πρόσκληση του Πρυτάνεως του ΕΜΠ κ. Χατζηγεωργίου Ιωάννου, προκειμένου να συμμετάσχει στην εορτή των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών. Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025, ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και ιερούργησε την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Πανεπιστημιακό Ναό, τη κανονική αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β', συμπαραστατούμενος από ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Παρέστησαν οι Αντιπρύτανεις του ΕΜΠ, καθηγητές και φοιτητές. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ανέγνωσε το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επί τη εορτή των Τριών Ιεράρχων και ευχήθηκε τα δέοντα προς τους καθηγητάς και την φοιτιτιώσα νεολαία.

 Κατόπιν αντάλλαξε μετά των Πρυτανικών αρχών και των καθηγητών απόψεις επί θεμάτων αφορόντων την εκπαίδευση και την νεότητα.

Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου