Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΠΙΤΙΤΣΑΣ

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Πιτίτσας για να τελέσει την Ακολουθία των Δ' Χαιρετισμών.Στην ομιλία του, μέσα σε μία άκρως πνευματική και κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο Θεοφιλέστατος ανέπτυξε τον στίχο "Χαίρε, λουτήρ εκπλύνων συνείδησιν" και αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, το οποίο είναι δεύτερο βάπτισμα και λουτρό της ψυχής. Δι' αυτού του Μυστηρίου ο άνθρωπος απαλλάσσεται  από τις προσωπικές του αμαρτίες και από τις τύψεις συνειδήσεως που δημιουργεί η αμαρτία. Η Εκκλησία το έχει εντάξει στα τέσσερα υποχρεωτικά Μυστήρια στα οποία καλούμαστε να συμμετέχουμε αν ποθούμε τον αγιασμό μας και τη σωτηρία μας. 

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στην καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μακαρία μοναχή, στην εν Χριστώ συνοδεία της και στο πολυπληθές εκκλησίασμα, τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα και ευλογημένα. 

Ευχαρίστησε τον Κύριο και την Υπεραγία Θεοτόκου που οδήγησαν τα βήματά τους σε αυτή την πνευματική όαση, σε αυτόν τον πνεύμονα της Ορθοδοξίας, όπου ξεκουράζονται οι θεονοσταλγικές ψυχές.