Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ, ΕΝΔΟΞΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΦΗΜΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΙΑΔΑ ΑΧΑΪΑΣ.

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Σκιαδά Αχαΐας επί τη εορτή της Μεταστάσεως του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

  Μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέφερε πως, τον άγιο, απόστολο και ευαγγελιστή Ιωάννη τον επιστήθιο μαθητή και θεολόγο, τον ευαγγελιστή της αγάπης εορτάζει σήμερα η αγία μας Εκκλησία.

  Νεότατος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κυρίου: «Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων».

  Εργάσθηκε με αυτοθυσία για την διάδοση του Ευαγγελίου. Απεδείχθη άξιος της αγάπης του Κυρίου διότι και ο ίδιος ήταν γεμάτος από αγάπη προς τον Κύριον.

  Τόσο στο Ευαγγέλιο του όσο και στις τρείς Καθολικές Επιστολές του και την Αποκάλυψη ομιλεί περί της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο αλλά και για την αγάπη που πρέπει να έχουμε μεταξύ μας.

  Διεκήρυξε την θεότητα του Λόγου και εκήρυξε το αγαπάτε αλλήλους. Εδίδασκε με τον λόγο και με το παράδειγμα του και παρακαλεί να αγωνιζόμαστε τον αγώνα τον καλόν, της πίστεως και της αρετής.

  Ακολούθησε τον Κύριον μέχρι και του σταυρού όπου, αξιώνεται της μεγάλης ευλογίας, να παραλάβει υπό την προστασία του την Πανάχραντο Δέσποινα την βασίλισσα του ουρανού και της γης την Κυρία Θεοτόκο. Γυναι ιδού ο Υιός σου..... 

  Ας γίνουμε και εμείς μιμηταί του ευαγγελιστού της αγάπης, που την αγάπη μας θα την εκφράζουμε με το να προσπαθούμε να εφαρμόζουμε στην ζωή μας το άγιον Ευαγγέλιον και δια της χριστιανικής ζωής μας να κηρύττουμε και να ομολογούμε ότι ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινός Θεός, ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου.

 Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα, ευλογημένα και αγιασμένα.