Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Χειροθεσία Αναγνώστου στην Πορταριά.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πορταριάς λειτούργησε το Σάββατο 1/7 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Χειροθεσία εις Αναγνώστη του μαθητού της Α΄ Λυκείου Λεωνίδα – Άγγελο - Παΐσιο Καπέλα, υιού του Εφημερίου του Ναού π. Βασιλείου Καπέλα και σπουδαστού της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας. Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι οι Άγιοι Ανάργυροι «είναι οι ιατροί - επιστήμονες, που προσφέρθηκαν όχι μόνο να θεραπεύουν τα σώματα, αλλά και τις ψυχές των ανθρώπων και με την δύναμη του Θεού, θαυματουργούν μέχρι και σήμερα».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εφημέριο του Ναού π. Βασίλειο, ο οποίος, μετά την συνταξιοδότησή του από την Εκπαίδευση, εισήλθε στον ιερό Κλήρο και μαζί με την Πρεσβυτέρα του διακονούν στην ενορία των Αγίων Αναργύρων, προσφέροντας τον εαυτό τους στην διακονία της Εκκλησίας. Μιλώντας για τον νέο Αναγνώστη, επεσήμανε την πρόοδό του στο σχολείο, τον πόθο του να ενταχθεί στην χορεία των Αναγνωστών, όπου ανήκουν νέοι που θέλγονται από την Λατρεία του Θεού, την διακονία του Ιερέως και του Επισκόπου και λαμβάνουν τις προϋποθέσεις, για να ενταχθούν, στο μέλλον, στις τάξεις του ιερού Κλήρου, εάν και εφόσον το επιθυμούν. Την ευθύνη της χορείας των Αναγνωστών έχει, κάθε φορά, ο εκάστοτε Αρχιδιάκονος και πολλοί εξ αυτών διακονούν πλέον το Θυσιαστήριο. Την ευθύνη σήμερα έχει ο π. Ιωήλ Ποδαρόπουλος, ο οποίος συνδέθηκε με τον Επίσκοπο από την ηλικία των 6 ετών. «Δοξάζω τον Θεό», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «που μας χαρίζει εκλεκτές ιερατικές οικογένειες, σε μια τόσο εκκοσμικευμένη εποχή, μέσα στις οποίες τα παιδιά λαμβάνουν άγιο παράδειγμα, που το κρατούν στην ψυχή τους ως πολύτιμο θησαυρό». Τέλος, ευχήθηκε στον νέο Αναγνώστη ν’ αφήσει τον Θεό να μιλήσει στην ζωή του και ν’ ακολουθήσει, στο μέλλον, τον δρόμο που Εκείνος θα χαράξει στην ζωή του.

Εκ του Γραφείου Τύπου.