Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Πανηγύρεις Ευαγγελισμού – Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών Ο Εορτασμός της Εθνικής εορτή στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Την μεγίστη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 25 Μαρτίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική μας Εκκλησία θα είναι ο ιστορικός Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ. θα τελεστούν ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

Στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου.

Στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου πανηγυρίζουν και οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Αθανάσιος Παραβάντσος, Ιεροκήρυξ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ο εορτασμός της Εθνικής εορτής

 

          Την 25η Μαρτίου, στις 11π.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική επετείω, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει Τρισάγιο στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου και θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση.

Εκ του Γραφείου Τύπου.