Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ - ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ Ε΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ.

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος για την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών.

"Οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε" (Μκ, ι, 38)

Δεν ξέρετε τι ζητάτε. Μ'αυτά τα λόγια ο Χριστός απαντάει στους δύο μαθητές που θέλησαν να ξεχωρίσουν όταν άκουσαν ότι βαδίζει προς τα Ιεροσόλυμα, θεωρώντας ότι θα πάει προς μιά δόξα επίγεια, και αυτοί ήθελαν, τις πρώτες θέσεις. Κι έτσι μιλώντας στους δώδεκα μαθητές τους δείχνει ποιός είναι ο αληθινός αυθεντικός δρόμος γι'αυτούς που ακολουθούν τον Χριστό μέχρι και σήμερα. Είναι ο δρόμος της θυσίας. Εάν θέλετε να είστε πρώτοι, ελάτε να γίνετε διάκονοι. Αν θέλετε να έχετε αξιώματα, ζήστε με αξία και με αξίες. Ο Χριστός μας δείχνει το δρόμο της θυσίας. Θέλει να ακολουθήσουμε έναν δρόμο που είναι δρόμος προσφοράς και αγάπης στον αδελφό, πόνου και θυσίας, γιατί μόνο έτσι, μας αξιώνει να είμαστε αληθινοί μαθητές Του. Και μόνο μέσα απ'αυτό τον δρόμο, θα μπορέσουμε να βιώσουμε αληθινά και ουσιαστικά την Ανάσταση!