Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Δέκα χρόνια από την Κοίμηση του πνευματικού εργάτου της Άρτας Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου.

Επτά χρόνια από την Κοίμηση του πνευματικού εργάτου της Άρτας Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου

27 Μαρτίου 2023

2308a

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος Β΄ (κατά κόσμον Δαμιανός Παχής) γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1932, όπου παρακολούθησε τα εγκύκλια και γυμνασιακά μαθήματα. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1959.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1959 και Πρεσβύτερος στις 19 Απριλίου 1960. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Άρτας. Στις 18 Νοεμβρίου 1985, εξελέγη Μητροπολίτης Αργολίδος, εις διαδοχήν του μέχρι τότε, Μητροπολίτου Αργολίδος μακαριστού Χρυσοστόμου Δεληγιαννοπούλου.

2308b

Ως Ιεροκήρυκας στην Άρτα, ο πατήρ Ιάκωβος, όπως τον θυμούνται οι Αρτινοί, εκήρυξε το Θείο Λόγο, περιδιαβαίνοντας όλα τα χωριά του κάμπου και του ορεινού όγκου των Αθαμανικών ορέων. Από το ιστορικό Πέττα στο Βουλγαρέλι κι από τους Μελισσουργούς στην Κυψέλη. Ακούραστος πρωτεργάτης στις Κατασκηνώσεις και στα Οικοτροφεία της Άρτας.

2308c

Εμπνευσμένος εργάτης του Ευαγγελίου, κατάφερε να αγγίξει τις πονεμένες ψυχές, να παρηγορήσει με τον ήπιο γλυκύ του λόγο τις πικραμένες καρδιές, να μοιραστεί την δύσκολη και ταπεινή ζωή τους. Υπήρξε ο αγαπημένος Ιεροκήρυκας της Άρτας. Χαρακτηριστική η χαρμολύπη των Αρτινών, οι οποίοι συγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια, τον συνόδευσαν από την πόλη και τα χωριά τους, κατά την ενθρόνισή του στον Θρόνο της Μητροπόλεως Αργολίδος.

Λύπη, γιατί αποχωρίζονταν έναν αδελφό, ένα πατέρα, ένα φωτισμένο κληρικό. Χαρά, γιατί ο άνθρωπος τους αξιώθηκε της Αρχιεροσύνης στην οποία τον τοποθέτησε το θέλημα του Θεού, και του υψηλού χρέους να διδάσκει την πραγματική, ενάρετη και χριστιανική ζωή.

Εισήχθη στο Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" Αθηνών, στις 11 Μαρτίου 2013, ανήμερα της Αγίας Θεοδώρας, όπου και εκοιμήθη στις 7,15 το πρωΐ της 26ης Μαρτίου 2013. Η Εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου, στο Ναύπλιο και ετάφη στο Ανδρώο Ιερό Ησυχαστήριο του Ακαθίστου Ύμνου Αργολίδος, του οποίου υπήρξε Κτήτωρ. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας έχουμε την ευχή του.

2308d