Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Πανηγυρικός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Χανιά.

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Παναγίας στους Ναούς της πόλεως των Χανίων και ιδιαιτέρως στους Ναούς και τις Ιερές Μονές  που είναι αφιερωμένες στην μνήμη της.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου προεξήρχε στην  Αρχιερατική θεία Λειτουργία  στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Κυρίας Γωνιάς στο Κολυμβάρι Χανίων.

Προ της Απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας προσφέροντας του ως δώρο μία Ποιμαντορική Ράβδο. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αφού και εκείνος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην ευλογημένη πανήγυρη της Μονής, κήρυξε το Θείο Λόγο, ομιλώντας για την Μητέρα όλων μας την Παναγία.

 

Την παραμονή της εορτής τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ενορία Μεσκλών Χανίων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό όποιυ διακονεί ο π. Νικόλαος Μυσιρλάκης.

Να αναφερθεί ότι στον εσπερινό και ανήμερα της εορτής παρέστησαν κληρικοί, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου,  τοπικοί άρχοντες και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και αμέτρητο  πλήθος πιστών οι οποίοι προσέρχονταν να προσευχηθούν στην Παναγία μας.