Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Σαλαμίνας (+) 40ον Μνημόσυνο Ιερομήτορος Παναγιώτας.

018Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Παλουκίων Σαλαμίνας τελέσθηκε την Κυριακή 28-8-2022, αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, συμπροσευχομένου του σεπτού Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου.

Στην ενορία τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μητέρας του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου Τσούτσουρα, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Σε μια εκκλησία κατάμεστη από κόσμο και παρουσία όλων των τοπικών Αρχόντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος με το γνωστό χάρισμα που τον διακρίνει, αναφέρθηκε διδακτικότατα στην ευαγγελική περικοπή του αγνώμονος δούλου και τόνισε ότι μπήκε στο τέλος του εκκλησιαστικού έτους προκειμένου η Εκκλησία μας να μας υπογραμμίσει ότι ενώ σε όλο το χρόνο είδαμε την άπειρη ευεργεσία του Θεού προς εμάς, δια των γεγονότων της θείας οικονομίας τελικά η σωτηρία μας είναι στα χέρια μας, καθώς ο Θεός περιμένει την δική μας συμπεριφορά έναντι των αδελφών μας για να μας χαρίσει τον Παράδεισο. Ο άνθρωπος τα χάνει ή τα κερδίζει όλα ανάλογα με τον τρόπο που συγχωρεί, κατανοεί και αγαπάει ή όχι.

Στο μνημόσυνο εκτός από τους σεβαστούς ιερείς που προσήλθαν, τους οικογενείς και τους εντοπίους, παρέστησαν και πολλοί πιστοί χριστιανοί από την Λάρισα, οι οποίοι ήλθαν να τιμήσουν την μνήμη της κεκοιμημένης.

Ο προεξάρχων των Αρχιερέων, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, αφού αναφέρθηκε με συγκινητικούς λόγους προς την μεταστάσα ιερομήτορα και τα παιδιά της, εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον σεπτό Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο για την εγνωσμένη όπως είπε αγάπή του και την αδελφική φιλοξενία του, και ευχήθηκε ο Άγιος Θεός να χαρίζει υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο και πλούσια την ευλογία Του.

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ