Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης στην Άρτα.

Σε κλίμα πνευματικής χαράς τελέστηκε σήμερα το εσπέρας, Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης στην Άρτα, εορτή κατά την οποία άγει και τα ονομαστήριά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Στην Ακολουθία, η οποία τελέστηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσήνιας κ. Χρυσοστόμου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Μητροπολίτης Σταγών, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα τάλαντα που κοσμούσαν την προσωπικότητα του Αγίου Καλλινίκου, αλλά και του εορτάζοντος Μητροπολίτη, ευχόμενος στον επιχώριο Μητροπολίτη, υγεία και μακροημέρευση κατά την άσκηση των Αρχιερατικών του καθηκόντων, προς δόξαν Θεού και ωφέλεια του ποιμνίου της Άρτας.

Με την σειρά του ο Μητροπολίτης Άρτης, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στην μοναχική του κουρά όπου έλαβε το όνομα Καλλίνικος από τον Μακαριστό Γέροντά του Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την τιμητική παρουσία του στα ονομαστήριά του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην σημαντική συμβολή, του Μητροπολίτου Μεσσηνίας, στην Αγιοκατάταξη του Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλινίκου. Ευχαριστίες επίσης εξέφρασε στον Μητροπολίτη Σταγών, για την αδελφική του αγάπη και την συμπαράστασή του. Τέλος, θερμά ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο καθώς και τον λαό, για την συμμετοχή τους στην Ακολουθία.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό, να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο του Αγίου, αλλά και να ευχηθεί τα δέοντα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων Αρχών και Φορέων.

 Φωτογραφίες