Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Η εορτή του Αγίου Θεοδώρου του εν Δαρδανελλίοις στο Οφρύνιο Παγγαίου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε φέτος την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 η ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εν Δαρδανελλίοις στον νεόκτιστο Ιερό Ναό επ’ ονόματι του Αγίου στο Οφρύνιο του Δήμου Παγγαίου, όπου οι πρόγονοι των ήσαν συμπατριώτες του Νεομάρτυρος. Επίκεντρο της εορτής η Τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου η οποία μεταφέρθηκε για προσκύνηση από τον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό Ιερέων της Μητροπόλεως.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος, με θέμα τον Άγιον Νεομάρτυρα Θεόδωρο.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξέφρασε για ακόμη μια φορά την βαθιά του ευγνωμοσύνη και ευχαριστία προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο για την μεγάλη τιμή, ευλογία και χάρη τας οποίας μας επιδαψίλευσε, όπως χαρακτηριστικά είπε αναφερόμενος στην έλευση του Ιερού αυτού θησαυρίσματος στην πανήγυρη επί την ιερά μνήμη του Αγίου Θεοδώρου. Επίσης ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολογιώτατον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παντελεήμονα Σταυρίδη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Οσίας Ξένης Νικαίας για την μεταφορά της Τιμίας Κάρας και την παρουσία του στις λατρευτικές συνάξεις της εορτής του Αγίου καθώς και τους δύο Συλλόγους των Δαρδανελλιωτών και Ερενκιωτών Νικαίας για την τιμητική τους παρουσία στο χωριό των προγόνων τους την ημέρα αυτή. Τέλος επαίνεσε το εφημέριο του Ιερού Ναού π. Εμμανουήλ Δολμά και τον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Αναγνωστόπουλο για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.

Φωτογραφικό υλικό