Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ - ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ (video).

Για να φθάσουμε στην ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ…

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας. Σε αυτό το βίντεο, μας ομιλεί για την Παναγία την Καρδιώτισσα.

"Μιά ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας μας είναι αυτή της Καρδιώτισσας. Λέγεται έτσι γιατί ο Χριστός, όπως στη Γλυκοφιλούσα αγκαλιάζει την Παναγία αλλά είναι στραμμένος ολόκληρος προς αυτή και ενώνονται οι δυό καρδιές τους. Ακουμπάει στην καρδιά της Παναγίας. απλώνει όμως τα χέρια Του, σε σχήμα Σταυρού. Έτσι φαίνεται η θυσία που έρχεται, η σταυρική θυσία. γιατί επάνω στον Σταυρό, ο Χριστός, καλεί όλους να γίνουμε μιμητές θυσίας και προσφοράς. Ο ίδιος έφτασε στο έσχατο σημείο της ταπείνωσης της ανθρώπινης, και εμείς καλούμεθα να πορευθούμε με μιά σταυρική πορεία προσφοράς προς τον κάθε άνθρωπο και ενότητας με τον Θεό, με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Η Παναγία, είναι η Καρδιώτισσα που καλεί τις καρδιές μας να είναι ενωμένες με τον Χριστό".