Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’- ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΘΡΗΝΩΔΟΥΣΑ (video).

Για να φθάσουμε στην ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ…

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας. Σε αυτό το βίντεο, μας ομιλεί για την Παναγία τη Θρηνωδούσα. "Μιά ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας μας είναι αυτή της Θρηνωδούσας. Είναι και πάλι η Παναγία χωρίς τον Χριστό αλλά, στέκεται δίπλα στον Εσταυρωμένο Ιησού. Είναι η πονεμένη μάνα. Είναι αυτή που βλέπει τον Μονογενή της Υιό να φτάνει στο έσχατο σημείο της ανθρώπινης ταπείνωσης και ο αγιογράφος την παρουσιάζει με πόνο αλλά δωρικά. Είναι αυτή που σκέπτεται ακουμπώντας το χέρι της στο σαγόνι της και προσεγγίζει το μυστήριο της Σταύρωσης, γιατί ξέρει ότι απ'αυτό θα προέλθει η σωτηρία των ανθρώπων. Είναι η πονεμένη μάνα που στέκεται στον πόνο κάθε ανθρώπου, είναι αυτή που ξέρει από πόνο και κατανοεί και τον δικό μας πόνο όταν τον καταθέτουμε στη χάρη της. Κι εμείς, είμαστε δικά της παιδιά και θα γιορτάσουμε με χαρά -και θ'αντιμετωπίσουμε κάθε πόνο-, τούτη τη γιορτή της."