Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ - ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΔΕΟΜΕΝΗ (video).

Για να φθάσουμε στην ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ…

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας. Σε αυτό το βίντεο, μας ομιλεί για την Παναγία τη Δεομένη.

"Μια ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας, είναι αυτή της Δεομένης. Σ'αυτή την εικόνα η Παναγία δεν κρατάει τον Χριστό στην αγκαλιά της και στα χέρια της, αλλά τα χέρια της είναι σηκωμένα ελαφρά σε στάση δέησης, για να μας θυμίζει ότι τρεις στάσεις υπάρχουν για τα χέρια μας. Η μία να τα σηκώσουμε γροθιά ζητώντας με βία τα αιτήματά μας, η άλλη, να τα αφήσουμε πεσμένα έχοντας φτάσει σε απελπισία για τις δυσκολίες. Όμως η στάση της Δεομένης Παναγίας μας δείχνει το δρόμο της προσευχής και της δέησης. Της εμπιστοσύνης στο Θεό και η Παναγία είναι οδηγός μας σ'αυτό. Εμπιστευόμαστε τον Χριστό, δεν απελπιζόμαστε και η Παναγία παραμένει πάντοτε κοντά μας, για μας και για όλον τον κόσμο."