Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Η εορτή του Αγίου Ραφαήλ σε λόφο κοντά στο Γύθειο.

rafail

Η μνήμη των νεοφανών ενδόξων αγίων μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των θαυματουργών, εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη της Διακαινησίμου, 26-4-2022, στο ιδιωτικό παρεκκλήσιο της οικογένειας του κ. Παναγιώτη Τζινάκου, που βρίσκεται ψηλά σε λόφο, λίγο έξω από την πόλη του Γυθείου.

Ο Σεβ. τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από τους ιερείς πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη, πρωτοπρ. π. Σταύρο Βλαστέλλη και πρεσβ. π. Σπυρίδωνα Κοτζαμπασάκη. Στο αναλόγιο έψαλε ο πρωτοψάλτης κ. Ανάργυρος Δερδελάκος.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. συνέχισε το σπουδαίο θέμα των εμφανίσεων του Αναστάντος Χριστού και αναφέρθηκε στους τρείς αγίους του 15ου αιώνα, (αμέσως μετά την Άλωση) που μαρτύρησαν από τους επιδρομείς Τούρκους στο χωριό Θερμή της Λέσβου, του ηγουμένου της Ι.Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Ραφαήλ, του διακόνου Νικολάου και της δωδεκάχρονης Ειρήνης, θυγατρός του προεστού του ως άνω χωρίου. Αποκαλούνται δε «νεοφανείς» διότι, αποκαλύφθηκαν με θαυμαστό τρόπο τα άγια λείψανά τους από τα έγκατα της γής, εκεί στο μοναστήρι, μόλις το 1959.

Πλήθος φιλακολούθων και ευλαβών προσκυνητών συμμετείχαν στην εορτή και πανήγυρη αυτή.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.