Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

015Με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, μετέβη στην πόλη των Τρικάλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος για να λειτουργήσει και να κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας της Επισκέψεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Βασιλικής Γιαννούλα, κατά σάρκα αδελφής της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, Γερόντισσας Ιακώβης.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους Γέροντας Αλέξιος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Γέροντας Γαβριήλ, Μοναχοί της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος και οι Ιερείς της τοπικής ενορίας των Τρικάλων.

Οι στενοί δεσμοί που διατηρούν μεταξύ τους η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου με την ως άνω Ιερά Μονή του Ακριτοχωρίου, αλλά και τις Ιερές Μονές Ξενοφώντος και Παντοκράτορος, είναι δεδομένοι και μάλιστα από ετών, και αυτό το γεγονός υπαγορεύει την αμοιβαία συμμετοχή του ενός στις χαρές και τις λύπες του άλλου.

Υπό το πρίσμα αυτό, τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και οι δύο Καθηγούμενοι δεν υπελόγισαν τον κόπο και την απόσταση, προκειμένου να παρευρεθούν στο μνημόσυνο και συνευχηθούν στην Γερόντισσα Ιακώβη για την κεκοιμημένη πλέον αδελφή της Βασιλική, η οποία από τα νεανικά της χρόνια και καθόλη τη διάρκεια του βίου της δεν έπαψε να βοηθά, να στηρίζει και να ενισχύει την αδελφότητα του Ακριτοχωρίου.

Κατά την επιστροφή στο Σιδηρόκαστρο ο Σεβασμιώτατος με τους Καθηγουμένους επισκέφθηκαν και την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά, όπου η Γερόντισσα της Μονής μαζί τις αδελφές, τους υποδέχθηκαν με χαρά και τους φιλοξένησαν στο Καθολικό και στις εγκαταστάσεις της Μονής.

Κατόπιν, τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Διονυσίου με τον οποίο συνδεόταν πνευματικά ο Γέροντας Αλέξιος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ