Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Αρχιμ. Αρίσταρχος: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί τον πόλεμο ως συνέπεια της αμαρτίας».

Το μήνυμα που εξέπεμψε η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, επικαλείται ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αρίσταρχος Γκρέκας, προκειμένου να απαντήσει για την εικόνα του πολέμου στην Ουκρανία που εξάγεται υπό το θεολογικό πρίσμα του.

Ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τονίζει ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί τον πόλεμο ως συνέπεια του κακού και της αμαρτίας στον κόσμο. Ωστόσο, ιστορικά η Ορθόδοξη Εκκλησία, ποτέ δεν έχει εκπονήσει ένα δόγμα του ''δίκαιου πολέμου'', ο μοναδικός πόλεμος που επιτρέπεται από την Εκκλησία ως το μικρότερο κακό είναι ο αμυντικός πόλεμος, ή υπό προϋποθέσεις ο πόλεμος για την απελευθέρωση. Η Εκκλησία ανέχεται τον πόλεμο ως αναπόφευκτη, τραγική αναγκαιότητα για την προστασία των αθώων και της δικαιοσύνης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Εκκλησία παρέχει πνευματική θεραπεία για την επούλωση από τις βλαβερές συνέπειες του πολέμου».

η συνέχεια:  Εδώ